Bloomberg: Οι ΗΠΑ διερευνούν την επιλογή μυστικής επιχείρησης κατά του Ιράν

Bloomberg: Οι ΗΠΑ διερευνούν την επιλογή μυστικής επιχείρησης κατά του Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν διάφορες επιλογές για να απαντήσουν σε επίθεση στη βάση τους

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν διάφορες επιλογές για να απαντήσουν σε επίθεση στη βάση τους στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας διεξαγωγής μυστικής επιχείρησης κατά του Ιράν, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, η επίθεση, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες, «θα προκαλέσει μια πιο αποφασιστική απάντηση» από την Ουάσιγκτον, η οποία θα ξεπεράσει σε κλίμακα ό,τι έχει κάνει από την έναρξη της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ των πιθανών ενεργειών, το πρακτορείο κατονομάζει «μια μυστική επιχείρηση κατά την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χτυπήσουν το Ιράν». Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον δεν θα ανακοινώσει τη συμμετοχή της σε αυτή την εκστρατεία. Οπως επισημαίνει το Bloomberg, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να «επιτεθούν απευθείας σε Ιρανούς αξιωματούχους».

Ανεξάρτητα από το τι κάνει η Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να λάβει «μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις» της θητείας του. Το πρακτορείο πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.

Το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου κυκλοφόρησε προηγουμένως μια δήλωση του Μπάιντεν, αναφέροντας ότι στις 27 Ιανουαρίου «τρία μέλη του στρατού των ΗΠΑ σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με drone» στις αμερικανικές δυνάμεις «που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία».

Οπως διευκρίνισε η Κεντρική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, τραυματίστηκαν 34 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 8 απομακρύνθηκαν από τη χώρα.

Πηγή: Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT