Γάζα: «Το ένα τέταρτο των τρομοκρατών της Χαμάς έχει σκοτωθεί»

Γάζα: «Το ένα τέταρτο των τρομοκρατών της Χαμάς έχει σκοτωθεί»

«Η κλεψύδρα αδειάζει εις βάρος τους», ανέφερε ο Γιόαβ Γκάλαντ προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα «αναλάβει δράση πολύ σύντομα» στα σύνορα με τον Λίβανο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις απώλειες της Χαμάς κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρθηκε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, τονίζοντας πως το ένα τέταρτο των μαχητών της έχει σκοτωθεί.

Σε συνάντηση που είχε με Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα, ο Γκάλαντ δήλωσε πως άλλοι τόσοι ακόμα έχουν τραυματιστεί. «Η κλεψύδρα αδειάζει εις βάρος τους», ανέφερε, τονίζοντας πως αναμένει οι μάχες να διαρκέσουν μήνες.

«Θα παραμείνουν τρομοκράτες και θα πολεμήσουμε σε εστίες τρομοκρατών – και θα χρειαστούν μήνες. Από την άλλη πλευρά, οι τρομοκράτες δεν έχουν προμήθειες, δεν έχουν πυρομαχικά, δεν έχουν ενισχύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός ενημέρωσε τους στρατιώτες ότι το Ισραήλ θα «αναλάβει δράση πολύ σύντομα» στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου σημειώνονται καθημερινές ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ.

«Σύντομα θα αναλάβουμε δράση (…) έτσι οι δυνάμεις στον Βορρά θα ενισχυθούν», είπε ο Γκάλαντ, προσθέτοντας ότι έφεδροι θα αποσυρθούν προκειμένου να προετοιμαστούν για αυτές τις μελλοντικές επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται ότι πρόσφατα ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, Χερτσί Χαλεβί, ανέφερε πως η πιθανότητα ενός πολέμου μέσα «στους επόμενους μήνες» στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι σήμερα «πολύ υψηλότερη από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT