Η Ρωσία αντάλλαξε 195 στρατιώτες με ισάριθμους αιχμάλωτους της Ουκρανίας

Η Ρωσία αντάλλαξε 195 στρατιώτες με ισάριθμους αιχμάλωτους της Ουκρανίας

Πρόκειται για την πρώτη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μετά τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο, όπως λέει η Μόσχα, επέβαιναν 65 Ουκρανοί στρατιώτες που ήταν προγραμματισμένο να επαναπατριστούν στο πλαίσιο ανταλλαγής

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Aμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε μια συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου με την Ουκρανία στο πλαίσιο της οποίας κάθε πλευρά παρέδωσε 195 στρατιώτες.

Οι Ρώσοι στρατιώτες θα μεταφερθούν αεροπορικώς στη Μόσχα για να τους παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική στήριξη.

Πρόκειται για την πρώτη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μετά τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο, όπως λέει η Μόσχα, επέβαιναν 65 Ουκρανοί στρατιώτες που ήταν προγραμματισμένο να επαναπατριστούν στο πλαίσιο ανταλλαγής. 

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι κατέρριψε το αεροσκάφος με έναν πύραυλο εδάφους-αέρος και ότι και οι 74 επιβαίνοντες σ’ αυτό σκοτώθηκαν.

Η Ουκρανία ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει αρνηθεί ότι κατέρριψε το αεροσκάφος, ενώ έχει ζητήσει αποδεικτικά στοιχεία για τη λίστα των επιβατών. 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT