Ιράν: «Δεν θέλουμε πόλεμο με τις ΗΠΑ, αλλά δεν τον φοβόμαστε»

Ιράν: «Δεν θέλουμε πόλεμο με τις ΗΠΑ, αλλά δεν τον φοβόμαστε»

«Δεν αφήνουμε καμία απειλή αναπάντητη», δήλωσε ο αρχιστράτηγος των Φρουρών της Επανάστασης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Χοσεΐν Σαλαμί, διαμήνυσε ότι η Τεχεράνη δεν φοβάται μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δήλωση του αξιωματούχου έρχεται σε μια κρίσιμη φάση για τη Μέση Ανατολή, καθώς η Ουάσιγκτον σταθμίζει τον τρόπο απάντησης στο χτύπημα που διεξήχθη σε βάση στην Ιορδανία, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών. 

«Ακούμε κάποιες απειλές από Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με στοχοθέτηση του Ιράν. Τους λέμε ότι μας δοκιμάσατε και ότι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Δεν αφήνουμε καμία απειλή αναπάντητη. Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά δεν τον φοβόμαστε. Αυτό είναι γνωστό», είπε ο αρχιστράτηγος των Φρουρών της Επανάστασης.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρέσβης του Ιράν στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, ξεκαθάρισε ότι η Τεχεράνη θα ανταποδώσει με αποφασιστικό τρόπο οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της ιρανικής επικράτειας, ιρανικών συμφερόντων ή πολιτών της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο εξωτερικό.

Το Πεντάγωνο έχει κατηγορήσει για την επίθεση με drone στην Ιορδανία, τη φιλοϊρανική οργάνωση του Ιράκ Κάταεμπ Χεζμπολάχ. Χθες, η οργάνωση ανακοίνωσε την αναστολή όλων των στρατιωτικών της επιχειρήσεων κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή εν αναμονή αντιποίνων από την Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση δημοσιογράφων, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν «πολλαπλά» αντίποινα για τη φονική επίθεση. «Είναι πολύ πιθανό να δείτε μια κλιμακούμενη απάντηση, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει πολλαπλές ενέργειες, όχι μία ενέργεια», δήλωσε ο Κίρμπι.

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT