Οστιν: Βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη στιγμή για τη Μέση Ανατολή

Οστιν: Βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη στιγμή για τη Μέση Ανατολή

Η Ουάσιγκτον θα εργαστεί για να αποφευχθεί μια ευρύτερη σύγκρουση, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Οστιν δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη χρονική στιγμή στη Μέση Ανατολή αλλά η Ουάσιγκτον θα εργαστεί για να αποφευχθεί μια ευρύτερη σύγκρουση.

Ο αξιωματούχος επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν πολλαπλή απάντηση στην αιματηρή επίθεση στην Ιορδανία κατά την οποία σκοτώθηκαν Αμερικανοί στρατιώτες.

O επικεφαλής του Πενταγώνου δήλωσε ότι η επίθεση στην Ιορδανία πραγματοποιήθηκε από τον Αξονα της Αντίστασης και ότι δεν είναι σαφές πόσα γνώριζε το Ιράν για αυτήν, το οποίο ωστόσο εκπαιδεύει και χρηματοδοτεί τις οργανώσεις αυτές.

Νωρίτερα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οι ΗΠΑ ενέκριναν σχέδια για σειρά στρατιωτικών πληγμάτων κατά ιρανικών στόχων στη Συρία και το Ιράκ. Οπως ανέφεραν στο CBS News, οι επιχειρήσεις θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες, ενώ η έναρξή τους θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες. Στο δημοσίευμα, δεν αναφέρονται λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνει η έγκριση των ΗΠΑ όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT