Σοϊγκού: Οι ρωσικές μονάδες προελαύνουν στην Ουκρανία

Σοϊγκού: Οι ρωσικές μονάδες προελαύνουν στην Ουκρανία

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τη στρατηγική πρωτοβουλία σε όλη την πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Μόσχα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι ο στρατός του είναι σε θέση επίθεσης κατά της Ουκρανίας κάνοντας λόγο για εδαφικά κέρδη κατά τη διάρκεια συζήτησης με ανώτερους αξιωματούχους.

«Οι μονάδες μας προελαύνουν, διευρύνοντας τη ζώνη που είναι υπό τον έλεγχό τους, βελτιώνοντας τη θέση τους στην πρώτη γραμμή. Μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης του εχθρού, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τη στρατηγική πρωτοβουλία σε όλη την πρώτη γραμμή», δήλωσε σε μία σύσκεψη στη Μόσχα.

Ο Σοϊγκού πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τα χωριά Ταμπαγίβκα και Κρομάλνι στην ανατολική ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου και το χωριό Βεσέλε κοντά στο Μπαχμούτ στην περιοχή του Ντονμπάς. Ωστόσο, η πολεμική κατάσταση στα χωριά αυτά στα οποία έχουν απομείνει μερικά σπίτια δεν είναι εντελώς σαφής και οι ισχυρισμοί του δεν μπορούν να επαληθευθούν.

Η Τμαπαγίβκα έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές αλλά παραμένει στα χέρια των Ουκρανών, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του στρατού στο Κίεβο προσθέτοντας ότι «γίνονται μονομαχίες πυροβολικού».

Επί του παρόντος, οι μάχες εξακολουθούν να επικεντρώνονται γύρω από τις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση τον Ιούνιο του 2023 αλλά η πρόοδός της έχει περιορισθεί.

Το Κίεβο έχει διαμηνύσει ότι θα ανακαταλάβει τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία, περιλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας την οποία το Κρεμλίνο προσάρτησε το 2014 παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, DPA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT