Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού – Ερευνάται για δύο υποθέσεις

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού – Ερευνάται για δύο υποθέσεις

Ερευνάται για τη συμμετοχή του, έναντι υψηλών αμοιβών, σε σεμινάρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και για υπόθεση φερόμενης κλοπής ενός πίνακα του 17ου αιώνα που βρέθηκε στην κατοχή του

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Βιτόριο Σγκάρμπι, ο οποίος ερευνάται από τις Αρχές, μεταξύ άλλων, για τη φερόμενη κλοπή ενός πίνακα του 17ου αιώνα που βρέθηκε στην κατοχή του.

«Παραιτούμαι άμεσα από υφυπουργός, τις επόμενες ώρες θα το ανακοινώσω επίσημα στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι», δήλωσε από το Μιλάνο.

Ο 71χρονος Σγκάρμπι, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες σχετικά με τον πίνακα, ερευνάται επίσης από την αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας, επειδή φέρεται να δέχθηκε μεγάλες αμοιβές για τη συμμετοχή του σε σεμινάρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, ο υφυπουργός Πολιτισμού έχει λάβει περίπου 300.000 ευρώ μέσα σε εννέα μήνες, στο πλαίσιο αυτών των εμφανίσεων. Ηδη, ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο έχει λάβει σαφείς αποστάσεις από τη δράση του.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ο γνωστός τεχνοκριτικός ευθύνεται και για την υπόθεση του πίνακα «Η Σύλληψη του Αγίου Πέτρου», ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή του. Στις δηλώσεις του την Παρασκευή, ο Σγκάρμπι δεν αναφέρθηκε στην υπόθεση του κλεμμένου πίνακα.

Επισημαίνεται πως ο Σγκάρμπι είναι το πρώτο πρόσωπο που παραιτείται από την κυβέρνηση της Μελόνι. Στο παρελθόν έχει δεχθεί επικρίσεις για τη χρήση βωμολοχιών και σεξιστικών σχολίων, κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεών του.

Με πληροφορίες από The Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT