Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό – Τρεις τραυματίες

Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό – Τρεις τραυματίες

Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας πολύ σοβαρά, από επίθεση άνδρα με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon, στο Παρίσι.

Ενας άνδρας συνελήφθη, όπως γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γαλλική αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει τα κίνητρα του δράστη.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας, η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε γύρω στις 09:00 (ώρα Ελλάδας) στο σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε Λιόν, προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου, του οποίου ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή, και δύο ελαφρά τραυματίες.

Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό – Τρεις τραυματίες-1
REUTERS/Gonzalo Fuentes

«Ο ύποπτος δεν φώναξε κάτι στη διάρκεια της ενέργειάς του», πρόσθεσε μια αστυνομική πηγή. «Στους αστυνομικούς παρουσίασε ένα ιταλικό δίπλωμα οδήγησης», αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια επέμβαση δυνάμεων της τάξης και διασωστών στις Αίθουσες 1 και 3 που τις καθιστά προς το παρόν μη προσβάσιμες», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X η γαλλική εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF.

«Η κυκλοφορία έχει επιβραδυνθεί ανάμεσα στον Γκαρ ντε Λιόν και το Μονταρζί και ανάμεσα στον Γκαρ ντε Λιόν και το Μοντερό», ανακοίνωσε επίσης κάνοντας λόγο για «μια κακόβουλη ενέργεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT