Η Ισπανία αυξάνει κατά 3,5 εκατ. ευρώ τη στήριξη στην UNRWA

Η Ισπανία αυξάνει κατά 3,5 εκατ. ευρώ τη στήριξη στην UNRWA

Οι μεγάλοι δωρητές της UNRWA, ανέστειλαν τη χρηματοδότηση μετά την εμφάνιση ισχυρισμών ότι περίπου 12 από τους δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους υπαλλήλους της ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία θα στείλει στην παλαιστινιακή υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες UNRWA επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ σε βοήθεια, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, απευθυνόμενος στους Ισπανούς βουλευτές, νωρίτερα σήμερα Δευτέρα.

Οι μεγάλοι δωρητές της UNRWA, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας, ανέστειλαν τη χρηματοδότηση μετά την εμφάνιση ισχυρισμών ότι περίπου 12 από τους δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους υπαλλήλους της ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Η κατάσταση της UNRWA είναι απελπιστική και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι ανθρωπιστικές της δραστηριότητες να παραλύσουν στη Γάζα μέσα σε λίγες εβδομάδες», δήλωσε ο Αλμπάρες απευθυνόμενος στους Ισπανούς βουλευτές.

Απόφαση για τριπλασιασμό της βοήθειας

Η Μαδρίτη συνεισέφερε 18,5 εκατ. ευρώ απευθείας στην UNRWA το 2023, συμπεριλαμβανομένων 10 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν τον Δεκέμβριο μετά την απόφαση να τριπλασιαστεί η αναπτυξιακή και ανθρωπιστική βοήθεια προς τα παλαιστινιακά εδάφη.

Την Παρασκευή, η γειτονική της Πορτογαλία ανακοίνωσε πρόσθετη βοήθεια ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς την UNRWA.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT