Πεντάγωνο: Δε γνωρίζουμε για θανάτους Ιρανών από τα χτυπήματα σε Συρία και Ιράκ

Πεντάγωνο: Δε γνωρίζουμε για θανάτους Ιρανών από τα χτυπήματα σε Συρία και Ιράκ

«Είναι εύλογο να συμπεράνουμε ότι πιθανότατα υπήρξαν απώλειες που σχετίζονται με αυτά τα πλήγματα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνοια για ενδεχόμενους θανάτους Ιρανών, κατά τα πρόσφατα αμερικανικά χτυπήματα σε Ιράκ και Συρία, εναντίον στόχων που συνδέονται με το Ιράν, εξέφρασαν τη Δευτέρα οι ΗΠΑ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ, δήλωσε πως, με βάση τις πρώτες ενδείξεις, οι επιθέσεις δεν οδήγησαν στο θάνατο κανενός Ιρανού. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως η ύπαρξη ανθρώπινων απωλειών δε μπορεί να αποκλειστεί, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Είναι εύλογο να συμπεράνουμε ότι πιθανότατα υπήρξαν απώλειες που σχετίζονται με αυτά τα πλήγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ράιντερ, προσθέτοντας ότι η υλοποίηση της επιχείρησης βρίσκεται υπό αξιολόγηση.

Συμπλήρωσε δε ότι σημειώθηκαν δύο επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία, μετά τα πλήγματα της Παρασκευής, χωρίς, ωστόσο, να τραυματιστούν Αμερικανοί.

Υπενθυμίζεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον περισσότερων από 85 στόχων που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) καθώς και φιλοιρανικές πολιτοφυλακές, σε αντίποινα για την φονική επίθεση εναντίον αμερικανικού φυλακίου στην Ιορδανία.

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ δήλωσαν ότι 16 μέλη της σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με την ιρακινή κυβέρνηση, μεταξύ των 16 νεκρών συγκαταλέγονταν και πολίτες.

Στη Συρία τα πλήγματα σκότωσαν 23 άτομα, δήλωσε ο Ράμι Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του, το Πεντάγωνο έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί πόλεμο με το Ιράν και πιστεύει ότι ούτε η Τεχεράνη θέλει πόλεμο.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT