Νίκι Χέιλι: Ζήτησε την προστασία των μυστικών υπηρεσιών «λόγω απειλών»

Νίκι Χέιλι: Ζήτησε την προστασία των μυστικών υπηρεσιών «λόγω απειλών»

«Oταν κάνεις κάτι τέτοιο, δέχεσαι απειλές. Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι εντάξει»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νίκι Χέιλι ζήτησε την προστασία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών λόγω των απειλών που αντιμετωπίζει ως η μόνη εναπομείνασα υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που διαγκωνίζεται με τον Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα.

Αυτό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας της, χωρίς πάντως να διευκρινίσει πότε κατατέθηκε το σχετικό αίτημα. 

Υπήρξαν αναφορές για δύο περιστατικά επιθέσεων τους τελευταίους μήνες στο σπίτι της Χέιλι στη Νότια Καρολίνα – εκ των οποίων το ένα σημειώθηκε ενόσω βρίσκονταν εκεί οι γονείς της. 

H Χέιλι ερωτήθηκε προσφάτως για την ενισχυμένη αστυνομική παρουσία στις συγκεντρώσεις. Η ίδια, σε μια επίσκεψη στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας την περασμένη εβδομάδα, εξήγησε πως «όταν κάνεις κάτι τέτοιο, δέχεσαι απειλές. Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι εντάξει». 

«Μέρος της υποψηφιότητας στη δημόσια ζωή είναι πως θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και τις απειλές που προκύπτουν. Αυτό δεν πρόκειται να με αποθαρρύνει. Μήπως αυτό σημαίνει πως πρέπει να ενισχύσουμε την ασφάλεια γύρω μας; Ναι, μια χαρά» είχε τονίσει.

Η Μυστική Υπηρεσία παρέχει προστασία μόνο κατόπιν εξουσιοδότησης του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, ο οποίος διαβουλεύεται με συμβουλευτική επιτροπή του Κογκρέσου. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT