Τούρκος ΥΠΕΞ: Ερντογάν και Πούτιν θα έχουν συνομιλίες για τον πόλεμο και τα σιτηρά

Τούρκος ΥΠΕΞ: Ερντογάν και Πούτιν θα έχουν συνομιλίες για τον πόλεμο και τα σιτηρά

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αγκυρα, θα έχει συνομιλίες με τον Ερντογάν για την αναβίωση της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Ρώσου ηγέτη στην Αγκυρα, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Βαλέτα, ο Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι η Τουρκία συνεργάζεται με την Ουκρανία και τη Ρωσία για την αναβίωση της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.

Ασφαλείς εξαγωγές

Για τη συμφωνία είχαν μεσολαβήσει τα Ηνωμένα Εθνη και η Αγκυρα προκειμένου να επιτραπεί η ασφαλής εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία τον Ιούλιο του 2023.

Τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 12 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT