ΗΠΑ: Μητέρα κρίθηκε «συνένοχη» για την ένοπλη επίθεση του γιου της σε σχολείο

ΗΠΑ: Μητέρα κρίθηκε «συνένοχη» για την ένοπλη επίθεση του γιου της σε σχολείο

Η 45χρονη Τζένιφερ Κράμπλεϊ κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σε μια πρωτοφανή ετυμηγορία αμερικανικού δικαστηρίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστήριο έκρινε ένοχη μια μητέρα από το Μίσιγκαν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, επειδή δεν κατάφερε να εμποδίσει τον γιο της να πραγματοποιήσει ένοπλη επίθεση σε σχολείο. Οι εισαγγελείς την κατηγόρησαν ότι επέτρεψε στον γιο της, λόγω αμέλειας, να έχει όπλο και αγνόησε τα προειδοποιητικά σημάδια της αιματηρής επίθεσης. 

Η 45χρονη Τζένιφερ Κράμπλεϊ γίνεται έτσι ο πρώτος γονέας στις Ηνωμένες Πολιτείες που καταδικάζεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω επίθεσης με πυροβολισμούς που έκανε το παιδί του. Ο σύζυγος της 45χρονης, Τζέιμς, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ίδιες κατηγορίες, σε ξεχωριστή δίκη. Ο γιος τους, σήμερα 17 ετών, εκτίει ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία τεσσάρων συμμαθητών του στο λύκειο Οξφορντ στο Μίσιγκαν στις 30 Νοεμβρίου 2021.

Η Κράμπλεϊ εμφανίστηκε ασυγκίνητη και κοίταξε προς τα κάτω καθώς διαβαζόταν η ετυμηγορία από το δικαστήριο της κομητείας Οκλαντ την Τρίτη.

Το ερώτημα που βρέθηκε στο επίκεντρο της δίκης ήταν αν η μητέρα μπορούσε να προβλέψει και να αποτρέψει το θανατηφόρο έγκλημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης είχε αγοραστεί από τους γονείς λίγες ημέρες πριν την επίθεση. Επίσης, κατά τη διάρκεια της δίκης οι εισαγγελείς παρουσίασαν στοιχεία ότι ο ανήλικος ήθελε ψυχιατρική βοήθεια και παραπονιόταν για παραισθήσεις, αλλά οι γονείς του δεν του προσέφεραν πρόσβαση σε θεραπεία. Η Κράμπλεϊ δήλωσε στο εδώλιο ότι δεν θεωρεί πως ο γιος της είχε προβλήματα ψυχικής υγείας.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT