Ρωσία: «Καταρρίψεις πυραύλων και drones» πάνω από το Μπέλγκοροντ

Ρωσία: «Καταρρίψεις πυραύλων και drones» πάνω από το Μπέλγκοροντ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας καταρρίφθηκαν τουλάχιστον επτά πύραυλοι και δύο drones

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας κατέρριψαν επτά πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία και δύο drones πάνω από τη νοτιοδυτική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Aμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι πύραυλοι που εκτόξευσαν οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν τύπου Vampire, τσεχικής κατασκευής. Πύραυλοι του ίδιου τύπου, σύμφωνα με τη Μόσχα, χρησιμοποιήθηκαν σε θανατηφόρα πλήγματα στην πόλη Μπέλγκοροντ στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ τόνισε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το Μπέλγκοροντ και άλλες περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία δέχονται συχνά επιθέσεις από ουκρανικές δυνάμεις από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια. Η Ουκρανία έχει επίσης εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων κατά ρωσικών ενεργειακών εγκαταστάσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλικά πλήγματα στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, με αρκετές εκρήξεις να ακούγονται στην πρωτεύουσα της χώρας, καθώς τα συστήματα αεράμυνας επιχειρούσαν την απόκρουση της επίθεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT