ΗΠΑ: Οι εισαγωγές από το Μεξικό ξεπέρασαν εκείνες από την Κίνα

ΗΠΑ: Οι εισαγωγές από το Μεξικό ξεπέρασαν εκείνες από την Κίνα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν περισσότερα αγαθά από το Μεξικό το 2023, παρά από την Κίνα, για πρώτη φορά έπειτα από δύο δεκαετίες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, το Μεξικό ξεπέρασε την Κίνα και έγινε η κορυφαία πηγή εξαγωγών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια. H σημαντική αλλαγή φανερώνει τον βαθμό στον οποίο οι αυξημένες εντάσεις στον άξονα Ουάσιγκτον – Πεκίνου έχουν μεταβάλει, μεταξύ άλλων, και τις εμπορικές ροές.

Το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Κίνας μειώθηκε σημαντικά πέρυσι, καθώς οι εισαγωγές αγαθών από την ασιατική χώρα μειώθηκαν κατά 20%, υποχωρώντας στα 427,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Τα χρόνια των αυξημένων (σ.σ. σινοαμερικανικών) εντάσεων αποδυνάμωσαν την εμπορική σχέση της Αμερικής με την Κίνα. Το 2023, οι τριμηνιαίες εισαγωγές των ΗΠΑ από την Κίνα ήταν περίπου στο ίδια επίπεδα με τα προ δεκαετίας, παρά τα χρόνια ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας που μεσολάβησαν και τις αυξανόμενες εισαγωγές των ΗΠΑ από άλλες περιοχές της υφηλίου», γράφουν χαρακτηριστικά οι New York Times.

Προκειμένου να προμηθευτούν ανταλλακτικά αυτοκινήτων, παπούτσια, παιχνίδια και πρώτες ύλες, οι Αμερικανοί στράφηκαν το 2023 προς άλλες «πηγές»: το Μεξικό, την Ευρώπη, τη Νότια Κορέα, την Ινδία, τον Καναδά και το Βιετνάμ.

Οι μεξικανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ ανήλθαν, πιο συγκεκριμένα, σε 475,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από the New York Times  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT