Ελβετία: Ανδρας οπλισμένος με τσεκούρι και μαχαίρι κρατούσε 15 ομήρους σε τρένο

Ελβετία: Ανδρας οπλισμένος με τσεκούρι και μαχαίρι κρατούσε 15 ομήρους σε τρένο

«Οι όμηροι απελευθερώθηκαν όλοι σώοι και αβλαβείς», ανέφερε με σημερινή δήλωσή της η αστυνομία του καντονιού του Βο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ένας 32χρονος Ιρανός στην Ελβετία, ο οποίος κράτησε ομήρους για περίπου τέσσερις ώρες 15 άτομα σε τρένο μεταξύ του Μπολμ και του Ιβερντόν-λε-Μπεν.

Ο άνδρας ήταν μάλιστα οπλισμένος με τσεκούρι και μαχαίρι, μέχρι που η αστυνομία εισέβαλε στο τρένο και τον εξουδετέρωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

«Οι όμηροι απελευθερώθηκαν όλοι σώοι και αβλαβείς», ανέφερε με σημερινή δήλωσή της η αστυνομία του καντονιού του Βο. «Ο άνδρας που κρατούσε ομήρους τραυματίσθηκε θανάσιμα στη διάρκεια της επέμβασης».

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος δράστης είχε ζητήσει άσυλο στην Ελβετία. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν έχει δώσει λεπτομέρειες αναφορικά με τα ενδεχόμενα κίνητρά του.

Αυτού του είδους τα περιστατικά ομηρίας είναι σπάνια στην Ελβετία, ωστόσο έχουν συμβεί στο παρελθόν σε τράπεζες και επιχειρήσεις.

Τον Ιανουάριο 2022, εργαζόμενοι μιας ωρολογοποιίας είχαν συλληφθεί όμηροι και είχαν αναγκασθεί να ανοίξουν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε πολύτιμα μέταλλα.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT