Πολωνία: Επιφυλακτικότητα για τις δηλώσεις Πούτιν περί μη επέμβασης

Πολωνία: Επιφυλακτικότητα για τις δηλώσεις Πούτιν περί μη επέμβασης

Οι κατευναστικές δηλώσεις του δεν πρέπει να γίνουν πιστευτές, τόνισε ο πρόεδρος του πολωνικού κοινοβουλίου, Ζιμόν Χολόβνια. «Τίποτα δεν θα περιορίσει την επαγρύπνησή μας», ανέφερε ο υπουργός Αμυνας Βλαντισλάβ Κοσινιάκ – Καμίς

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμφιβολίες σχετικά με την πρόθεση του Βλαντιμίρ Πούτιν να μην εισβάλει στην Πολωνία και τη Λετονία, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Τάκερ Κάρλσον, εκφράζουν Πολωνοί κοινοβουλευτικοί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του πολωνικού κοινοβουλίου, Ζιμόν Χολόβνια, οι κατευναστικές δηλώσεις του Πούτιν δεν πρέπει να γίνουν πιστευτές, καθώς ο Ρώσος ηγέτης είπε επίσης ότι θα στείλει στρατεύματα στην Πολωνία, εάν η Βαρσοβία επιτεθεί στη Ρωσία.

Παράλληλα, ο Χολόβνια αποκάλεσε τον Κάρλσον «χρήσιμο ηλίθιο» για τη ρωσική προπαγάνδα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι TVN24. «Εδωσε το μικρόφωνο σ’ έναν ψεύτη, έναν δολοφόνο και έναν διεθνή τρομοκράτη», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν είπε ότι μια εισβολή της Ρωσίας στην Πολωνία και τη Λετονία «αποκλείεται απολύτως» με μία εξαίρεση, δηλαδή μια εισβολή στη Ρωσία. «Δεν έχουμε ενδιαφέρον για την Πολωνία, τη Λετονία ή οποιονδήποτε άλλο. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Απλώς δεν έχουμε κανένα συμφέρον», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πούτιν έχει γίνει μια θανάσιμη απειλή για την Πολωνία, την Ευρώπη και την ελευθερία, είπε ο Χολόβνια. «Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον κίνδυνο πάση θυσία».

Ο πολωνικός στρατός προετοιμάζεται για διάφορα σενάρια, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βλαντισλάβ Κοσινιάκ – Καμίς.

«Τίποτα δεν θα περιορίσει την επαγρύπνησή μας και τέτοιες δηλώσεις σίγουρα δεν θα το κάνουν, επειδή είναι αναξιόπιστες», δήλωσε αναφερόμενος στη συνέντευξη του Πούτιν.

Πολιτικοί παρατηρητές αναμένουν ότι το Κρεμλίνο θα χρησιμοποιήσει για προπαγανδιστικούς λόγους την πρώτη συνέντευξη του Πούτιν από την έναρξη του πολέμου με έναν δυτικό παρουσιαστή τοκ σόου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT