ΗΠΑ: H βοήθεια στην UNRWA δεν θα «ξεπαγώσει» πριν ολοκληρωθεί η έρευνα

ΗΠΑ: H βοήθεια στην UNRWA δεν θα «ξεπαγώσει» πριν ολοκληρωθεί η έρευνα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ περιμένει πρώτα να ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς για εμπλοκή υπαλλήλων της UNRWA στις επιθέσεις της Χαμάς, δήλωσαν την Παρασκευή Αμερικανοί αξιωματούχοι

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ περιμένει πρώτα να ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς για εμπλοκή υπαλλήλων της UNRWA στις επιθέσεις της Χαμάς, προτού ανάψει το «πράσινο φως» για συνέχιση της οικονομικής στήριξης της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσαν την Παρασκευή Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης με τους ηγέτες της αραβοαμερικανικής κοινότητας στο Μίσιγκαν, όπου βρέθηκαν οι αξιωματούχοι την Πέμπτη, εν μέσω επικρίσεων για την πολιτική του Τζο Μπάιντεν προς το Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό, ωστόσο, θα περιμένουν να ολοκληρωθεί πρώτα η έρευνα για την UNWRA, δήλωσε ο Αλί Ντάγκερ, ένας Αμερικανολιβανέζος δικηγόρος που συμμετείχε σε μία από τις τέσσερις συζητήσεις.

Από την πλευρά του, ο Αμπάς Αλαουίχ, πρώην στέλεχος του Κογκρέσου, που συμμετείχε σε μία από τις συζητήσεις, δήλωσε στο Reuters ότι σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ο Μπάιντεν δεν σχεδιάζει να ανακαλέσει την απόφασή του να σταματήσει τη βοήθεια προς τον οργανισμό.

Δεκαέξι χώρες έχουν αναστείλει τη χρηματοδότησή τους αφού το Ισραήλ κατηγόρησε 12 από τους 13.000 υπαλλήλους της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας, ότι συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Ισραήλ υπό την ηγεσία της Χαμάς το περασμένο φθινόπωρο.

Αξιωματούχοι της UNRWA αναμένουν ότι η προκαταρκτική έρευνα της υπηρεσίας εποπτείας του ΟΗΕ θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT