Ιράν: Ανταλλαγή μηνυμάτων με ΗΠΑ – Απειλές προς το Ισραήλ

Ιράν: Ανταλλαγή μηνυμάτων με ΗΠΑ – Απειλές προς το Ισραήλ

Αναφορές στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει Ουάσιγκτον και Τεχεράνη, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναφορές στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει Ουάσιγκτον και Τεχεράνη καθ’ όλη τη διάρκεια των ισραηλινώμ επιχειρήσεων στη Γάζα, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών.

Οπως δήλωσε το Σάββατο ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, στο πλαίσιο επίσκεψης στη Βηρυτό, «κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου καθώς και τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξε ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ Ιράν και Αμερικής».

Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν την Τεχεράνη να ζητήσει από τη Χεζμπολάχ «να μην εμπλακεί ευρέως και πλήρως στον πόλεμο αυτό».

Παράλληλα, απηύθυνε προειδοποίηση προς το Ισραήλ να μην προβεί σε οποιοδήποτε μέτρο προς έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας κατά του Λιβάνου, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι η «τελευταία μέρα» του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Συμπλήρωσε δε ότι μια πολιτική λύση είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η σύγκρουση στη Γάζα και ότι η Τεχεράνη διεξάγει συνομιλίες με το Ριάντ για το θέμα αυτό.

«Το Ιράν και ο Λίβανος επιβεβαιώνουν ότι ο πόλεμος δεν είναι λύση και ότι ποτέ δεν επιδιώξαμε απολύτως την επέκτασή του», δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Λιβανέζο ομόλογό του, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT