Χαμάς: Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα θα «τινάξει στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις

Χαμάς: Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα θα «τινάξει στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομήρων συνεχίζονται, ωστόσο, το Ισραήλ ανακοίνωσε πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα πολεμήσουν μέχρι την «ολοκληρωτική νίκη».

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα της νότιας Λωρίδας της Γάζας θα «τινάξει στον αέρα» τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομήρων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς Aqsa TV επικαλούμενο τις δηλώσεις ανώτερου ηγέτη της Χαμάς σήμερα Κυριακή.

Επιπλέον, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα τις τελευταίες 96 ώρες προκάλεσαν τον θάνατο δύο ισραηλινών ομήρων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων οκτώ.

«Η κατάστασή τους γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη λόγω της αδυναμίας να τους παρασχεθεί η κατάλληλη θεραπεία (το Ισραήλ) φέρει την πλήρη ευθύνη για τις ζωές των τραυματιών», αναφέρει η ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε γνωστό από την πλευρά του πως διέταξε τον στρατό να εκπονήσει σχέδιο για την εκκένωση της Ράφα και την καταστροφή τεσσάρων ταγμάτων της Χαμάς που έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Νετανιάχου: Πόλεμος μέχρι τη νίκη

Οι περισσότεροι από τους εκτοπισμένους έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, ωστόσο έπειτα από άκαρπες διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, ο Νετανιάχου αυτήν την εβδομάδα δήλωσε πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα πολεμήσουν ως την «ολοκληρωτική νίκη».

Ο στρατός του Ισραήλ έδωσε εντολή σε αμάχους να φύγουν προς τον νότο πριν από προηγούμενες επιθέσεις εναντίον πόλεων της Γάζας, όμως τώρα δεν υπάρχει μέρος για να κατευθυνθούν και ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν πως ενδεχόμενη επίθεση θα είχε μεγάλο κόστος σε αμάχους.

Το Ιράν πρότεινε αποκλεισμό του Ισραήλ από τον ΟΗΕ

Ο πρόεδρος του Ιράν εντωμεταξύ, τάχθηκε την Κυριακή υπέρ του αποκλεισμού του Ισραήλ από τον ΟΗΕ, κατά τους εορτασμούς της 45ης επετείου της ισλαμικής Επανάστασης, η οποία σηματοδοτείται από συγκεντρώσεις στην Τεχεράνη και σε μεγάλες πόλεις του Ιράν.

Η στήριξη στους Παλαιστινίους επικράτησε φέτος στις παραδοσιακές εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης του 1979.

«Προτείνουμε να αποκλειστεί η σιωνιστική οντότητα από τα Ηνωμένα Εθνη», δήλωσε ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί αναφερόμενος στο Ισραήλ, χώρα που δεν αναγνωρίζει το Ιράν.

Διότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα αποτελεί έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και οι υποστηρικτές αυτού του εγκληματικού καθεστώτος είναι οι ΗΠΑ και ορισμένες δυτικές χώρες», συμπλήρωσε ο Ιρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αζάντι στην Τεχεράνη.

Ο πρόεδρος Ραϊσί κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «παραβίασε 400 διακηρύξεις, ψηφίσματα και συμφωνίες» που συνάφθηκαν στους κόλπους «διεθνών οργανώσεων».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT