Ισραήλ: Ο στρατός απελευθέρωσε δύο ομήρους της Χαμάς που κρατούνταν στη Ράφα

Ισραήλ: Ο στρατός απελευθέρωσε δύο ομήρους της Χαμάς που κρατούνταν στη Ράφα

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε εν μέσω των σφοδρών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Ράφα που στοίχισαν τη ζωή σε «περίπου 100 ανθρώπους»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο ομήρων που είχαν απαχθεί την 7η Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς κατά τη διάρκεια επιχείρησης τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Ο Φερνάντο Σιμόν Μαρμάν, 60 ετών, και ο Λουίς Χαρ, 70 ετών, ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στη Ράφα που διεξήγαγαν από κοινού ο στρατός, η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) και η αστυνομία», σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού. 

Οι όμηροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σίμπα, στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε η δομή υγείας. Γιατροί επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται «σε καλή κατάσταση».

Ο γαμπρός του Χαρ δήλωσε στο ισραηλινό κανάλι 13 TV πως ο ίδιος και η σύζυγός του μπόρεσαν να δουν τους απελευθερωμένους αιχμαλώτους στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το Associated Press.

Οπως είπε, οι δύο άνδρες φαίνονταν αδυνατισμένοι και χλωμοί, αλλά επικοινωνούσαν καλά και είχαν συναίσθηση του περιβάλλοντός τους.

«Τρεις τρομοκράτες σκοτώθηκαν στο ακίνητο όπου κρατούνταν» οι όμηροι, σύμφωνα με τον ακόμα προκαταρκτικό απολογισμό του ισραηλινού στρατού, ο οποίος νωρίτερα περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι «διεξήγαγε σειρά επιδρομών εναντίον τρομοκρατικών θέσεων στη νότια Λωρίδα της Γάζας».

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε εν μέσω των σφοδρών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Ράφα που στοίχισαν τη ζωή σε «περίπου 100 ανθρώπους», κατά νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, κινήματος στην εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακο από το 2007.

Η Ράφα έχει μετατραπεί στο ύστατο καταφύγιο για τους Παλαιστινίους που έχουν παγιδευτεί στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο: σε αχανείς αυτοσχέδιους καταυλισμούς βρίσκονται 1,4 εκατ. άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Στη μεγάλη πλειονότητά τους πρόκειται για εκτοπισμένους από άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θυλάκου, που έφυγαν για να σωθούν από τους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς και τις εχθροπραξίες των τελευταίων τεσσάρων και πλέον μηνών.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρότρυνε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους χθες Κυριακή, να «εγγυηθεί την ασφάλεια» των αμάχων. Αρκετά κράτη προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου «ανθρωπιστικής καταστροφής» σε περίπτωση επίθεσης στην πόλη.

Πηγή: Guardian-ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT