Ζελένσκι: Η αμερικανική βοήθεια φέρνει πιο κοντά την ειρήνη στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Η αμερικανική βοήθεια φέρνει πιο κοντά την ειρήνη στην Ουκρανία

Πρώτη αντίδραση του Ουκρανού προέδρου μετά την έγκριση της αμερικανικής Γερουσίας για βοήθεια 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Κίεβο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαιρέτισε την έγκριση από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών του νομοσχεδίου που προβλέπει τη χορήγηση βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

«Για εμάς στην Ουκρανία, η συνεχιζόμενη αμερικανική βοήθεια συμβάλλει στη διάσωση ανθρώπινων ζωών από τη ρωσική τρομοκρατία […] Η αμερικανική βοήθεια φέρνει μια δίκαιη ειρήνη πιο κοντά στην Ουκρανία και αποκαθιστά την παγκόσμια σταθερότητα, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Αμερικανούς και όλο τον ελεύθερο κόσμο», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Χ ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Η χρηματοδότηση είναι ουσιαστική για την ικανότητα του Κιέβου να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις και να διατηρήσει την πληγείσα οικονομία του καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στον τρίτο χρόνο.

Σημειώνεται πάντως ότι το αμερικανικό νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφισθεί και από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου αντιμετωπίζει εδώ και καιρό αντιδράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT