Πολωνία: Οι αγρότες σχεδιάζουν «πλήρη αποκλεισμό» των ουκρανικών συνόρων στις 20 Φεβρουαρίου

Πολωνία: Οι αγρότες σχεδιάζουν «πλήρη αποκλεισμό» των ουκρανικών συνόρων στις 20 Φεβρουαρίου

«Δεν θα αποκλειστούν μόνο τα σημεία συνοριακών διελεύσεων, αλλά και η οδική πρόσβαση σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και λιμάνια», ανέφερε το αγροτικό συνδικάτο Solidarity

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη αποκλεισμό όλων των σημείων διέλευσης στα σύνορα με την Ουκρανία σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στις 20 Φεβρουαρίου οι Πολωνοί αγρότες, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Στις 20 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 30ήμερης γενικής απεργίας των αγροτών, οι διαμαρτυρίες θα επικεντρωθούν στον αποκλεισμό όλων των συνοριακών διαβάσεων μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αγροτικό συνδικάτο Solidarity.

Οπως επισημαίνεται, «δεν θα αποκλειστούν μόνο τα σημεία συνοριακών διελεύσεων, αλλά και η οδική πρόσβαση σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και λιμάνια». Την ίδια ημέρα, αγρότες θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στη Βαρσοβία.

Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη αντιδρούν στους περιορισμούς που προωθούν τα μέτρα της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στη σημαντική αύξηση του κόστους.

Οι αγρότες στην Πολωνία εκφράζουν επιπλέον δυσαρέσκεια, για τον αντίκτυπο των φθηνών εισαγωγών τροφίμων από την Ουκρανία, κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Στην Τσεχία, το Αγροτικό Επιμελητήριο δήλωσε ότι στις 22 Φεβρουαρίου ομάδες αγροτών από όλη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη θα συγκεντρωθούν στα σύνορα στο πλαίσιο μιας κοινής ημέρας διαμαρτυρίας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT