Ισραήλ: Τουλάχιστον ένας νεκρός λόγω επίθεσης με ρουκέτες από τον Λίβανο

Ισραήλ: Τουλάχιστον ένας νεκρός λόγω επίθεσης με ρουκέτες από τον Λίβανο

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε στο βόρειο Ισραήλ το πρωί της Τετάρτης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και επτά τραυματίστηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ το πρωί της Τετάρτης.

Τη σχετική πληροφορία μετέδωσε το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο Kan με αναφορά στον γενικό διευθυντή της ισραηλινής ιατρικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης «Magen David Adom» («Ερυθρά Ασπίδα του Δαυίδ»), Ελι Μπιν.

Νεκρός είναι ένας στρατιώτης στη Σάφεντ, ενώ αρκετοί τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post.

Ισραήλ: Τουλάχιστον ένας νεκρός λόγω επίθεσης με ρουκέτες από τον Λίβανο-1

Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι αφού ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, «καταγράφηκαν πολυάριθμες εκτοξεύσεις ρουκετών από τον Λίβανο στις περιοχές Νέτουα, Μανάρα και στη βάση των IDF στο βόρειο Ισραήλ».

Οι IDF πραγματοποίησαν χτυπήματα στα σημεία από όπου προήλθαν οι ρουκέτες, πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου του ισραηλινού στρατού.

Η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ, που εδρεύει στον Λίβανο, επιχειρεί συχνά πλήγματα κατά των ισραηλινών δυνάμεων αποφεύγοντας όμως μια ευρείας κλίμακας επίθεση που θα προξενούσε τεράστια σύρραξη στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη επίθεση χαρακτηρίζεται από τον ισραηλινό Τύπο ως κλιμάκωση της επιθετικότητας της Χεζμπολάχ, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν θα σταματήσει να πλήττει τον ισραηλινό στρατό μέχρι να πάψουν οι επιχειρήσεις κατά της Γάζας.

Πηγή: Jerusalem Post, Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT