Λίβανος: «Μια γυναίκα και δύο παιδιά σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα»

Λίβανος: «Μια γυναίκα και δύο παιδιά σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα»

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν «σειρά επιδρομών» στον Λίβανο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γυναίκα και δύο παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινά πλήγματα σε χωριό στον νότιο Λίβανο, δήλωσαν δύο πηγές από τον τομέα της ασφαλείας, καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων κατά της χώρας. Τουλάχιστον άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πλήγματα σε όλο τον νότο, δήλωσαν οι πηγές. 

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν «σειρά επιδρομών» στον Λίβανο, δημιουργώντας φόβους για κλιμάκωση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, ύστερα από μήνες ανταλλαγής πυρών σε καθημερινή βάση στο πλαίσιο του πολέμου στη Γάζα. Ο στρατός δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σε αυτή τη φάση για τις επιδρομές αυτές ενώ τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι επλήγησαν τρία χωριά.

Οι επιδρομές έγιναν ύστερα από ρουκέτα που εξαπολύθηκε από τον Λίβανο προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων σήμερα στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με ισραηλινές υγειονομικές πηγές. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης Magen David Adom, επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πέντε στην κοινότητα Σάφεντ.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε γιατρούς και στρατιώτες να απομακρύνουν από το νοσοκομείο του Σάφεντ έναν τραυματία με στρατιωτικό ελικόπτερο με προορισμό άλλη μονάδα. Σε αυτή τη φάση δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από τη Χεζμπολάχ για την εκτόξευση της ρουκέτας.

Οι βιαιότητες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε χθες ότι «μόλις σταματήσει η επίθεση στη Γάζα και υπάρξει κατάπαυση πυρός, θα σταματήσουν τα πυρά στον Νότο» του Λιβάνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT