Νετανιάχου: Οι άμαχοι μπορούν να φύγουν από τη Ράφα πριν τη στρατιωτική επιχείρηση

Νετανιάχου: Οι άμαχοι μπορούν να φύγουν από τη Ράφα πριν τη στρατιωτική επιχείρηση

Η ολοκληρωτική επικράτηση περιλαμβάνει «την ανάληψη ισχυρής δράσης στη Ράφα, αφότου επιτρέψουμε στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει το πεδίο των μαχών», ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεσμεύθηκε την Τετάρτη πως η στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα ξεκινήσει αφότου δοθεί η δυνατότητα στους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη.

«Θα πολεμήσουμε μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση, κάτι που περιλαμβάνει επίσης την ανάληψη ισχυρής δράσης στη Ράφα, αφότου επιτρέψουμε στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει το πεδίο των μαχών», ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram.

Περίπου 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι συνωστίζονται στη Ράφα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, καθώς η πόλη, στα νότια του θύλακα, έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό εκτοπισμένων.

Επισημαίνεται πως η Ράφα αποτελεί το μόνο μεγάλο αστικό κέντρο στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επιχείρηση, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε την ισλαμική οργάνωση να συνάψει σύντομα συμφωνία εκεχειρίας για την απελευθέρωση ομήρων, προκειμένου να αποτραπεί μια επίθεση στη Ράφα που «θα προκαλούσε χιλιάδες θύματα».

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT