Τέσσερις νεκροί στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, ενώ οι Ουκρανοί αποσύρουν δυνάμεις από την Αβντιίβκα

Τέσσερις νεκροί στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, ενώ οι Ουκρανοί αποσύρουν δυνάμεις από την Αβντιίβκα

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση από ουκρανικούς πυραύλους

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση από ουκρανικούς πυραύλους στην πόλη Μπέλγκοροντ, στη νότια Ρωσία, μετέδωσαν την Πέμπτη ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δημοσιεύοντας σχετικά βίντεο και φωτογραφίες, κι ενώ στην ανατολική Ουκρανία τα στρατεύματα του Κιέβου σήμαναν αποχώρηση από την επί πολλούς μήνες διαφιλονικούμενη πόλη της Αβντιίβκα.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι χτυπήθηκε ένα εμπορικό κέντρο, ενώ ανταποκριτής από το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda που ανήκει στο υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας είπε ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή του εμπορικού κέντρου Magnit.

Το βίντεο που δημοσίευσε το Zvezda δείχνει διασώστες να τρέχουν για να βοηθήσουν τραυματίες σε ένα υπαίθριο αθλητικό συγκρότημα.

Το Μπέλγκοροντ και η γύρω περιοχή έχουν δεχτεί συχνές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι 25 άμαχοι σκοτώθηκαν στη μεγαλύτερη από αυτές στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας του κατέρριψαν 14 ουκρανικούς πυραύλους πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Αβντιίβκα

Παράλληλα στην ανατολική Ουκρανία ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι υποχωρεί σε ασφαλέστερα σημεία από την Αβντιίβκα, πόλη της περιφέρειας του Ντονέτσκ που επί πολλούς μήνες είναι θέατρο σφοδρών συγκρούσεων των Ουκρανών με αλλεπάλληλα κύματα ρωσικών επιθέσεων.

Η πόλη αυτή, που έχει γίνει πλέον πόλη-φάντασμα με λίγο παραπάνω από το 1% των κατοίκων να έχει παραμείνει εκεί, φαίνεται πλέον να περνά στα χέρια των Ρώσων εισβολέων.

Η Ουκρανία διεξάγει ελιγμό σε ορισμένες περιοχές της πόλης ώστε να αποσύρει τα στρατεύματα σε «πιο πλεονεκτικές θέσεις», ενώ σε άλλα μέρη προσπαθεί να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Ντμίτρο Λίχοβι.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ουκρανία έχει ενεργοποιήσει μια εφεδρική γραμμή εφοδιασμού προς την πόλη, αλλά ότι οι προμήθειες στην Αβντιίβκα και η απομάκρυνση από αυτήν είναι «δύσκολες».

«Στην Αβντιίβκα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ελιγμός σε ορισμένα σημεία για να αποσύρουμε τις μονάδες μας σε πιο πλεονεκτικές θέσεις, σε ορισμένα σημεία για να αναγκάσουμε (τους Ρώσους) να εγκαταλείψουν τις θέσεις», εξήγησε ο κ. Λίχοβι.

Πηγή: Reuters, RIA Novosti

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT