Πολωνοί αγρότες έριξαν αυγά σε γραφεία της Ε.Ε.

Πολωνοί αγρότες έριξαν αυγά σε γραφεία της Ε.Ε.

Οι αγρότες σχεδιάζουν πλήρη αποκλεισμό όλων των σημείων διέλευσης στα σύνορα με την Ουκρανία και μεγάλη διαμαρτυρία στη Βαρσοβία στις 20 Φεβρουαρίου.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολωνοί αγρότες έριξαν αυγά σε γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη δυτική πόλη Βρότσλαβ σήμερα Πέμπτη, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP

Οι αγρότες σε ολόκληρη την Ευρώπη διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς που τους επιβάλλονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και για το αυξανόμενο κόστος και, όπως λένε, για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 1.000 διαδηλωτές με 500 τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα.

Σε πλάνα από τη διαμαρτυρία που μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός TVN24 διαδηλωτές φαίνονται να κινούνται τους δρόμους κρατώντας πολωνικές σημαίες, πανό και, σε ορισμένες περιπτώσεις, φωτοβολίδες.

Σχέδιο για «μπλόκα» στα σύνορα

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν επίσης μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της περιφερειακής κυβέρνησης όπου άναψαν μεγάλη φωτιά.

Παρά το αίτημα των διοργανωτών να διαλυθούν, τα πλάνα έδειξαν ότι πολλοί δεν το έκαναν.

Πολωνοί αγρότες σχεδιάζουν πλήρη αποκλεισμό όλων των σημείων διέλευσης στα σύνορα με την Ουκρανία και μεγάλη διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα της χώρας Βαρσοβία στις 20 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT