Ο Ζελένσκι στο Παρίσι την Παρασκευή, για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφαλείας

Ο Ζελένσκι στο Παρίσι την Παρασκευή, για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφαλείας

«Αυτή η επίσκεψη θα δώσει την ευκαιρία στον Γάλλο πρόεδρο να επαναβεβαιώσει την αμείωτη υποστήριξη προς την Ουκρανία και τον λαό της», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο των Ηλυσίων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόκειται να βρεθεί στο Παρίσι την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, προκειμένου να υπογράψει διμερή συμφωνία ασφαλείας με τη Γαλλία και τον Μακρόν.

«Καθώς ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας μπαίνει σύντομα στον τρίτο χρόνο του, αυτή η επίσκεψη θα δώσει την ευκαιρία στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να συνεχίσει να παρέχει αμείωτη υποστήριξη στην Ουκρανία και στον λαό της», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Υπενθυμίζεται ότι, αντί να ανοίξουν τον δρόμο για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, οι χώρες της G7 δεσμεύθηκαν να υπογράψουν διμερείς συμφωνίες ασφαλείας με το Κίεβο.

Βρετανία και Ουκρανία υπέγραψαν μια τέτοιου τύπου συμφωνία κατά την επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, τον περασμένο Ιανουάριο στο Κίεβο.

Οι κ.κ. Μακρόν και Ζελένσκι αναμένεται να παρουσιάσουν το περιεχόμενο της δικής τους γαλλοουκρανικής συμφωνίας αύριο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να δώσει το «παρών» και στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου όπου θα έχει συνάντηση με την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT