Ερυθρά Θάλασσα: Δεξαμενόπλοιο έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης

Ερυθρά Θάλασσα: Δεξαμενόπλοιο έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης

«Ο πλοίαρχος ανέφερε ότι το σκάφος δέχθηκε επίθεση από πύραυλο και ανέφερε ότι σημειώθηκε έκρηξη σε κοντινή απόσταση», ανέφερε η UKMTO, προσθέτοντας ότι το πλήρωμα και το πλοίο είναι ασφαλή

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με πύραυλο δέχθηκε την Παρασκευή πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, 72 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Μόχα, σύμφωνα με την υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO).

«Ο πλοίαρχος ανέφερε ότι το σκάφος δέχθηκε επίθεση από πύραυλο και ανέφερε ότι σημειώθηκε έκρηξη σε κοντινή απόσταση. Στρατιωτικές αρχές απαντούν», ανέφερε η UKMTO, προσθέτοντας ότι το πλήρωμα και το πλοίο, σύμφωνα με την ενημέρωση, είναι ασφαλή.

«Δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά φέρεται να έγινε στόχος πυραύλου. Το πλοίο φέρεται να υπέστη μικρές ζημιές. Το πλήρωμα αναφέρθηκε ασφαλές και σώο», ανέφερε από την πλευρά της η Ambrey.

Συμπλήρωσε δε πως ένα ακόμα πλοίο, 3 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του δεξαμενόπλοιου, άλλαξε τη διαδρομή του μετά το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται πως οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι της Υεμένης δήλωσαν την Πέμπτη ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, όσο το Ισραήλ συνεχίζει να διαπράττει «εγκλήματα» εναντίον τους.

«Οι επιχειρήσεις μας, οι οποίες έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον εχθρό, συνιστούν μεγάλη επιτυχία και πραγματικό θρίαμβο», δήλωσε ο ηγέτης των Χούθι σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT