Νίκι Χέιλι κατά Τραμπ: «Συνεχίζει να συντάσσεται με τον Πούτιν»

Νίκι Χέιλι κατά Τραμπ: «Συνεχίζει να συντάσσεται με τον Πούτιν»

Οι επικρίσεις της Χέιλι γίνονται μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, Νίκι Χέιλι, επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ για τη σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τον θάνατο στη φυλακή του Αλεξέι Ναβάλνι, του πιο ισχυρού πολιτικού αντιπάλου του Ρώσου ηγέτη.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να συντάσσεται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έναν άνθρωπο που σκοτώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους, κρατά ομήρους Αμερικανούς δημοσιογράφους και ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να καταστρέψει την Αμερική», είπε η Χέιλι σε δήλωση που δημοσίευσε η ομάδα της προεκλογικής της εκστρατείας.

Οι επικρίσεις της Χέιλι κατά του Τραμπ με αφορμή τον θάνατο Ναβάλνι, γίνονται καθώς η Ρεπουμπλικανή υποψήφια εντείνει την κριτική της στον Τραμπ, σε μια προσπάθεια να μικρύνει το μεγάλο προβάδισμα του πρώην προέδρου σε προκριματικές εκλογές και δημοσκοπήσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Χέιλι έχει εξαπολύσει οξείες επιθέσεις για τον χαρακτήρα του και τις διανοητικές του ικανότητες.

Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση στο X, η Χέιλι κατηγόρησε τον Πούτιν για τον θάνατο του Ναβάλνι και έκανε άλλη μια επίθεση στον Τραμπ. «Ο Πούτιν το έκανε αυτό», έγραψε. «Ο ίδιος ο Πούτιν που επαινεί και υπερασπίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ», συμπλήρωσε.

Eνας εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT