Γκουτέρες για Ναβάλνι: Αναγκαία η «αξιόπιστη» διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατό του

Γκουτέρες για Ναβάλνι: Αναγκαία η «αξιόπιστη» διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατό του

«Σοκαρισμένη» από τον θάνατο του Ναβάλνι δηλώνει η πλευρά του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σοκαρισμένος» από τον θάνατο του Ρώσου αντιφρονούντος, Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει «πλήρης, αξιόπιστη και διαφανής διερεύνηση» των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτόν.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία συμμετέχοντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, έκανε νωρίτερα σήμερα λόγο για «υπαρξιακές προκλήσεις» και «πυρηνικό κίνδυνο», τονίζοντας ότι ο κόσμος είναι σήμερα περισσότερο κατακερματισμένος από ό,τι κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.

«Πολλές χώρες αγνοούν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο κ. Γκουτέρες από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην περίπτωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Αναφερόμενος στο Μεσανατολικό, ο γ.γ. του ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις «φριχτές πράξεις βίας» της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023. Ο ίδιος υπογράμμισε, ωστόσο, ότι από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε και η «συλλογική τιμωρία» των ανθρώπων στη Γάζα από το Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT