Το πλοίο που έπληξαν οι Χούθι κινδυνεύει να βυθιστεί – Εκτός κινδύνου το πλήρωμα

Το πλοίο που έπληξαν οι Χούθι κινδυνεύει να βυθιστεί – Εκτός κινδύνου το πλήρωμα

Η βρετανική υπηρεσία Maritime Trade Operations γνωστοποίησε ότι το πλήρωμα είχε εγκαταλείψει πλοίο στα ανοικτά της Υεμένης έπειτα από έκρηξη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα, ότι επιτέθηκαν στο φορτηγό πλοίο Rubymar στον Κόλπο του Αντεν και το πλοίο κινδυνεύει πλέον να βυθιστεί.

Το πλήρωμα είναι ασφαλές, ανέφερε σε δήλωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα. Οι Χούθι κατέρριψαν επίσης αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην πόλη-λιμάνι Χοντέιντα, ανέφερε ο ίδιος.

«Το πλοίο χτυπήθηκε σοβαρά. Ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων ζημιών που υπέστη, κινδυνεύει τώρα να βυθιστεί στον Κόλπο του Αντεν», δήλωσε ο Σαρέα.

Το πλήρωμα είχε εγκαταλείψει το πλοίο

Το εμπορικό πλοίο με σημαία Μπελίζ, που είναι νηολογημένο στη Βρετανία και η διαχειρίστρια εταιρεία του βρίσκεται στον Λίβανο, δέχθηκε επίθεση στο στενό Μπαμπ Αλ Μάντεμπ στα ανοικτά της Υεμένης χθες Κυριακή, όπως γνωστοποίησε η βρετανική εταιρεία ασφάλειας Ambrey.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεν υπάρχει Ελληνας στο πλήρωμα.

Η βρετανική υπηρεσία Maritime Trade Operations ανέφερε χθες, Κυριακή, ότι το πλήρωμα είχε εγκαταλείψει το πλοίο στα ανοικτά της Υεμένης έπειτα από έκρηξη.

Αντίποινα από ΗΠΑ και Βρετανία

Οι προσκείμενες στο Ιράν δυνάμεις των Χούθι έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα και στο στενό Μπαμπ Αλ Μάντεμπ –διαδρομή που αντιπροσωπεύει περίπου το 12% της παγκόσμιας ναυτιλιακής κίνησης– σε μία προσπάθεια, όπως λένε, να υποστηρίξουν τους Παλαιστινίους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι επιθέσεις ώθησαν αρκετές εταιρείες να σταματήσουν τα ταξίδια στην Ερυθρά Θάλασσα και να ακολουθήσουν μακρύτερη και ακριβότερη διαδρομή γύρω από την Αφρική.

Αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν προβεί σε αντίποινα σε ολόκληρη την Υεμένη.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT