Ναβάλνι: Η σορός θα εξεταστεί για τουλάχιστον 14 ημέρες προτού παραδoθεί

Ναβάλνι: Η σορός θα εξεταστεί για τουλάχιστον 14 ημέρες προτού παραδoθεί

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ομάδα του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, ο οποίος πέθανε πρόσφατα μέσα σε ρωσική φυλακή της Αρκτικής

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα του Ρώσου αντιφρονούντα, Αλεξέι Ναβάλνι ανέφερε σήμερα πως οι ερευνητές θα πραγματοποιήσουν για τουλάχιστον 14 ημέρες μία «πραγματογνωμοσύνη» στη σορό του προτού την παραδώσουν, τρεις ημέρες μετά τον θάνατό του στη φυλακή, υπό συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες.

«Οι ερευνητές είπαν στους δικηγόρους και τη μητέρα του Αλεξέι ότι δεν θα παραδώσουν τη σορό του, στην οποία θα πραγματοποιηθεί για 14 ημέρες μια “χημική πραγματογνωμοσύνη”», έγραψε στο Χ η εκπρόσωπος του επικριτή του Κρεμλίνου Κίρα Γιαρμίς.

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Ζντανόφ, σύμμαχος του Ναβάλνι, επιβεβαίωσε, επικαλούμενος έναν ερευνητή, πως θα χρειαστούν 14 ημέρες για να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στη σορό του. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Δυτικοί ηγέτες χαρακτήρισαν τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν δολοφόνο επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για τον θάνατο του πολιτικού του αντιπάλου. Ο Πούτιν δεν έχει προβεί σε δημόσιο σχόλιο, ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τους Δυτικούς ηγέτες ότι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT