Το X μπλόκαρε προσωρινά τον λογαριασμό της Γιούλια Ναβάλναγια

Το X μπλόκαρε προσωρινά τον λογαριασμό της Γιούλια Ναβάλναγια

Ο λογαριασμός της χήρας του Αλεξέι Ναβάλνι επανήλθε μέσα σε λιγότερο από μία ώρα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναστολή λειτουργίας τέθηκε προσωρινά ο λογαριασμός της Γιούλια Ναβάλναγια στο X, προτού επανέλθει τελικά λίγη ώρα αργότερα.

Το ίδρυμα του Ναβάλνι για την καταπολέμηση της διαφθοράς κάλεσε άμεσα τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, Ελον Μασκ, να διευκρινίσει τους κανόνες που παραβιάστηκαν από τον λογαριασμό της Ναβάλναγια ώστε να παρθεί αυτή η απόφαση.

Λιγότερο από μία ώρα αργότερα, το X αποκατέστησε την πρόσβαση στον λογαριασμό της Ναβάλναγια.

Ο λογαριασμός ασφαλείας του X ανέφερε σε ανάρτηση ότι «ο μηχανισμός άμυνας της πλατφόρμας μας κατά της χειραγώγησης και των μηνυμάτων σπαμ κατά λάθος μάρκαρε τη Γιούλια Ναβάλναγια για παραβίαση των κανόνων μας». «Διακόψαμε την αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το λάθος», σημειώνεται.

Σημειώνεται ότι ο λογαριασμός της χήρας του Ναβάλνι δημιουργήθηκε πρόσφατα και ήδη έχει ξεπεράσει τους 150.000 ακολούθους. Η Γιούλια Ναβάλναγια έχει ισχυριστεί ότι ο άντρας της, που πέθανε σε ρωσική φυλακή της Αρκτικής, δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ και ότι για τον θάνατό του ευθύνεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με πληροφορίες από Sky News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT