Ερυθρά Θάλασσα: Εφθασε στο Αντεν το ελληνόκτητο πλοίο που δέχθηκε επίθεση

Ερυθρά Θάλασσα: Εφθασε στο Αντεν το ελληνόκτητο πλοίο που δέχθηκε επίθεση

Το υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο της Mega Shipping δέχθηκε πυραυλική επίθεση, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το Ροσάριο της Αργεντινής προς την Υεμένη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι του Αντεν έφτασε την Τρίτη το υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «Sea Champion», το οποίο δέχθηκε πυραυλική επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το Ροσάριο της Αργεντινής προς την Υεμένη με 23 μέλη πληρώματος, εκ των οποίων πέντε Ελληνες.

Το «Sea Champion» της Mega Shipping (πλοιοκτήτης ο Αγγελος Μαρινάκης) δέχθηκε δύο επιθέσεις τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα τη θραύση ενός παραθύρου, χωρίς όμως να τραυματιστεί το πλήρωμα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας.

Οπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το πλοίο εκφόρτωσε τμήμα του φορτίου των 9.229 τόνων στο Αντεν, προτού κατευθυνθεί στο λιμάνι της Χοντέιντα, που ελέγχεται από τους μαχητές Χούθι.

Πηγή από το λιμάνι του Αντεν, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, χαρακτήρισε «λάθος» την επίθεση στο πλοίο. Σύμφωνα με άλλη λιμενική πηγή στη Χοντέιντα, η οποία επίσης αρνήθηκε να κατονομαστεί, οι Χούθι ανέφεραν ότι δεν είχαν πρόθεση να χτυπήσουν το πλοίο.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου με έδρα την Αθήνα, Mega Shipping, καθώς και αξιωματούχοι του υπουργείου Ναυτιλίας, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την άφιξη του πλοίου στο Αντεν.

Επισημαίνεται πως ναυτιλιακές πηγές ανέφεραν ότι το «Sea Champion», το οποίο είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν παραδόσεις σιτηρών στην Υεμένη, έχει δεσμούς με τις ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT