Νετανιάχου: Δεν θα πληρώσουμε «οποιοδήποτε τίμημα» για την απελευθέρωση των ομήρων

Νετανιάχου: Δεν θα πληρώσουμε «οποιοδήποτε τίμημα» για την απελευθέρωση των ομήρων

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα, σίγουρα όχι το παραληρηματικό κόστος που απαιτεί η Χαμάς από εμάς, το οποίο θα σήμαινε ήττα για το κράτος του Ισραήλ», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ δεν θα πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, δήλωσαν την Τρίτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριx.

Ερωτηθείς σχετικά με τους 134 ομήρους που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, ο Σμότριχ χαρακτήρισε την επιστροφή τους «πολύ σημαντική», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν θα μπορούσαν να απελευθερωθούν «με οποιοδήποτε κόστος».

Τόνισε πως ο μόνος τρόπος για την απελευθέρωσή τους είναι η αύξηση της στρατιωτικής πίεσης στη Γάζα, καθώς και η ήττα της Χαμάς.

Τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών προκάλεσαν την αντίδραση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ και του υπουργού Μπένι Γκαντζ, ενώ εξόργισαν τους συγγενείς των ομήρων. Λίγο μετά τη συνέντευξη του Σμότριχ στο Kan Radio, το γραφείο του Νετανιάχου δημοσίευσε μια δήλωση που απηχούσε τις θέσεις του υπουργού.

«Υπάρχει μεγάλη πίεση στο Ισραήλ από το εσωτερικό και το εξωτερικό για να σταματήσει ο πόλεμος πριν πετύχουμε όλους τους στόχους μας, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα, σίγουρα όχι το παραληρηματικό κόστος που απαιτεί η Χαμάς, το οποίο θα σήμαινε ήττα για το κράτος του Ισραήλ», τόνισε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να στείλουν τον απεσταλμένο τους για τη Μέση Ανατολή στην περιοχή, με σκοπό τη συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ, Αιγύπτου, Ισραήλ και Κατάρ, που επιδιώκουν να μεσολαβήσουν για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT