Συρία: Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κατά της Δαμασκού με δύο νεκρούς

Συρία: Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κατά της Δαμασκού με δύο νεκρούς

Για πολλαπλή επίθεση με ισραηλινούς πυραύλους στα περίχωρα της Δαμασκού κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης στη Συρία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πολλαπλή επίθεση με ισραηλινούς πυραύλους στα περίχωρα της Δαμασκού κάνουν λόγο σήμερα το πρωί τα μέσα ενημέρωσης στη Συρία, με συνέπεια τον θάνατο δύο πολιτών και των τραυματισμό αρκετών άλλων.

Οπως μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας, αρκετοί πύραυλοι προερχόμενοι από το Ισραήλ έχουν πλήξει την περιοχή Καφρ Σούσα στη Δαμασκό.

Επί τόπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο πολίτες ενώ έχουν τραυματιστεί αρκετοί ακόμη, κατά την κρατική τηλεόραση της Συρίας, που ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 9.40 το πρωί (ώρα τοπική και Ελλάδος).

Πρόκειται για μια περιοχή όπου βρίσκονται κτίρια κατοικιών, σχολεία και ιρανικά πολιτιστικά κέντρα και είναι κοντά σε ένα μεγάλο, αυστηρά φυλασσόμενο συγκρότημα που χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η περιοχή έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης τον Φεβρουάριο του 2023 που σκότωσε Ιρανούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι η «ισραηλινή επίθεση» είχε στόχο ένα κτίριο κατοικιών, αλλά δεν έκανε αναφορά σε θύματα. Δημοσίευσε εικόνες της απανθρακωμένης πλευράς ενός πολυώροφου κτιρίου.

Μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι άκουσαν πολλές εκρήξεις που τρόμαξαν τα παιδιά σε ένα κοντινό σχολείο και ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή.

Το Ιράν αποτελεί βασικό υποστηρικτή του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ κατά τη διάρκεια της σχεδόν 12χρονης σύγκρουσης στη Συρία. Η υποστήριξή του προς τη Δαμασκό και τη λιβανική ομάδα Χεζμπολάχ έχει προκαλέσει τακτικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με σκοπό τον περιορισμό της στρατιωτικής επιρροής της Τεχεράνης.

Πηγή: Reuters, SANA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT