«Με ρωσικές σφαίρες» δολοφόνηθηκε ο πιλότος που είχε καταφύγει στην Ισπανία

«Με ρωσικές σφαίρες» δολοφόνηθηκε ο πιλότος που είχε καταφύγει στην Ισπανία

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, στο σημείο της δολοφονίας του Μαξίμ Κουζμίνοφ εντοπίστηκαν κάλυκες ρωσικής κατασκευής

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο στην Ισπανία του Ρώσου πιλότου, ο οποίος αυτομόλησε στην Ουκρανία με το ελικόπτερό του το καλοκαίρι του 2023.

Ο Μαξίμ Κουζμίνοφ βρέθηκε νεκρός στις 13 Φεβρουαρίου στην πόλη Βιγιαχογιόσα, κοντά στο Αλικάντε, σε υπόγειο χώρο στάθμευσης, με το σώμα του διάτρητο από σφαίρες.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο σημείο της εκτέλεσης εντοπίστηκαν κάλυκες ρωσικής κατασκευής. Παράλληλα, αυτοκίνητο το οποίο εξετάζεται ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε ως όχημα διαφυγής, βρέθηκε καμένο σε μικρή απόσταση από το σημείο της εκτέλεσης.

Αν και οι ρωσικές Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητα του πιλότου, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR) της Ρωσίας δήλωσε ότι ήταν ήδη «ηθικά νεκρός».

«Αυτός ο προδότης και εγκληματίας μετατράπηκε σε ηθικό πτώμα τη στιγμή που σχεδίασε το βρόμικο και τρομερό έγκλημά του», ανέφερε ο Σεργκέι Ναρίσκιν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο οι δολοφόνοι του Κουζμίνοφ να ήταν πληρωμένοι εκτελεστές που έχουν πλέον εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο Κουζμίνοφ υποτίθεται ότι θα μετέφερε ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη SU-27 και SU-30. Αντ’ αυτού, προσγείωσε το δικινητήριο ελικόπτερο Mi-8 AMTSh σε ουκρανικό έδαφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT