Επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο στη δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής

Επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο στη δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Τα προηγούμενα δύο χρόνια, ήρθαμε στο Κίεβο για να φέρουμε την ευρωπαϊκή στήριξη και την αλληλεγγύη μας», αναφέρει σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη ιδιαίτερου συμβολικού χαρακτήρα στο Κίεβο θα πραγματοποιήσει το Σάββατο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με πηγή από την Επιτροπή.

«Τα προηγούμενα δύο χρόνια, ήρθαμε στο Κίεβο για να φέρουμε την ευρωπαϊκή στήριξη και την αλληλεγγύη μας», αναφέρει σήμερα σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, «αλλά δεν φέραμε μαζί μας το πνεύμα της Ευρώπης, γιατί είναι ήδη εδώ». «Η Ευρώπη ζει μέσω της γενναίας μάχης για την ελευθερία», τονίζει και προσθέτει «Δόξα στην Ουκρανία» (Slava Ukraini).

Πρόκειται για την έβδομη κατά σειρά επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν στην Ουκρανία και σκοπεύει να στείλει σαφές μήνυμα της διαρκούς «στρατιωτικής υποστήριξης» του Κιέβου από τους Ευρωπαίους, ενώ θα συζητήσει και το «13ο πακέτο κυρώσεων» της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, το οποίο εγκρίθηκε σήμερα επισήμως και δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε.

Το 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ε.Ε. εμπεριέχει λίστα περιοριστικών μέτρων για πρόσωπα και εταιρείες που σχετίζονται με τη μεταφορά όπλων από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία, άτομα που ευθύνονται για την παράνομη απέλαση παιδιών από την Ουκρανία. Περιλαμβάνει επίσης εταιρείες από τρίτες χώρες (μεταξύ τους και μια από την Τουρκία), οι οποίες θεωρούνται ότι συνεισφέρουν στην παράκαμψη κυρώσεων.

Η πρόεδρος της Κομισιόν θα φτάσει στο Κίεβο συνοδευόμενη από τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο, η χώρα του οποίου ασκεί την εξάμηνη προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και οι δύο βρίσκονται στην Πολωνία σήμερα για επαφές με τη νέα πολωνική κυβέρνηση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT