Ρωσικό ΥΠΑΜ: Προέλαση δυτικότερα μετά την κατάληψη της Αβντιίβκα

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Προέλαση δυτικότερα μετά την κατάληψη της Αβντιίβκα

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης έναν αριθμό όπλων που παρέλαβε η Ουκρανία από τη Δύση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν δυτικότερα μετά την κατάληψη της ουκρανικής πόλης Αβντιίβκα, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

«Αφού κατέλαβαν την Αβντιίβκα, μονάδες της ομάδας “Κέντρο” των ρωσικών δυνάμεων εξακολούθησαν να προωθούνται σε δυτική κατεύθυνση», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου. «Σε συνεργασία με την αεροπορία και το πυροβολικό, νίκησαν συσσωρεύσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε έξι οικισμούς στη γύρω περιοχή», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης έναν αριθμό όπλων που παρέλαβε η Ουκρανία από τη Δύση την περασμένη εβδομάδα, περιλαμβανομένων επτά βρετανικών πυραύλων κρουζ Storm Shadow, ενός κατευθυνόμενου αμερικανικού αντιαεροπορικού πυραύλου Πάτριοτ και οχήματος εκτόξευσης, και 42 πυραύλων HIMARS που εκτοξεύθηκαν από συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης.

Το Reuters, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, δεν μπορεί να εξακριβώσει από ανεξάρτητη πηγή αναφορές σχετικά με το πεδίο της μάχης.

Οι πρώτες γραμμές του πολέμου, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια δεν είχαν μετακινηθεί ουσιαστικά από τα τέλη του 2022 πριν από την κατάληψη της Αβντιίβκα, και η Ρωσία εξακολουθεί να ελέγχει λίγο κάτω από το ένα πέμπτο του ουκρανικού εδάφους. Η κατάληψη της Αβντιίβκα, έπειτα από πολύμηνες μάχες με βαριές απώλειες και στις δύο πλευρές, ήταν το πρώτο σημαντικό κέρδος για τη Ρωσία μετά την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ τον περασμένο Μάιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT