Βρετανία: Εντοπίστηκε βόμβα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου – Απομακρύνθηκαν χιλιάδες άνθρωποι

Βρετανία: Εντοπίστηκε βόμβα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου – Απομακρύνθηκαν χιλιάδες άνθρωποι

Η βόμβα πρόκειται να μεταφερθεί στην προβλήτα Torpoint Ferry και στη συνέχεια να πυροδοτηθεί στη θάλασσα. Οι κάτοικοι που ζουν σε απόσταση 300 μέτρων από τη διαδρομή που θα διανύσει η βόμβα, έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες άνθρωποι εκκένωσαν τις εστίες τους στο Πλίμουθ την Παρασκευή, λόγω στρατιωτικής επιχείρησης για την εξουδετέρωση μιας βόμβας 500 κιλών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία δεν είχε εκραγεί.

Η βόμβα πρόκειται να μεταφερθεί από την περιοχή Keyham, όπου εντοπίστηκε, στην προβλήτα Torpoint Ferry και στη συνέχεια να πυροδοτηθεί στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι που ζουν σε απόσταση 300 μέτρων από τη διαδρομή που θα διανύσει η βόμβα, ενημερώθηκαν από τις τοπικές Αρχές ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Επισημαίνεται πως η ζώνη αποκλεισμού επηρεάζει περίπου 1.200 ιδιοκτησίες και 3.250 άτομα, μεταδίδει η Guardian.

Βρετανία: Εντοπίστηκε βόμβα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου – Απομακρύνθηκαν χιλιάδες άνθρωποι-1
Πηγή: Ministry of Defence / X

Το υπουργείο Αμυνας χαρακτήρισε την επιχείρηση εκκένωσης ως μία από τις μεγαλύτερες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το προσωπικό συνεργάζεται με τις Αρχές του Πλίμουθ και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την εκκένωση των κατοίκων», επισημαίνει.

Παράλληλα, όλες οι σιδηροδρομικές, ακτοπλοϊκές και λεωφορειακές συγκοινωνίες θα σταματήσουν κατά την επιχείρηση μεταφοράς της βόμβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα βρέθηκε την περασμένη Τρίτη σε έναν κήπο στη λεωφόρο St. Michael Avenue, μια περιοχή η οποία βομβαρδίστηκε έντονα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Για τη σημερινή επιχείρηση, οι πολίτες στην περιοχή που επηρεάζεται, έλαβαν μήνυμα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πλίμουθ. «Η βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στο Keyham θα μεταφερθεί σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 14:00 στην προβλήτα Torpoint Ferry μέσω της οδού Saltash Road. Κατά μήκος της διαδρομής θα ισχύουν περιορισμοί από τις 14:00 έως τις 17:00, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Παρακαλείσθε να αποχωρήσετε και να μείνετε μακριά από την αποκλεισμένη περιοχή για αυτό το χρονικό διάστημα».

Με πληροφορίες από BBC, The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT