Ντ. Τραμπ: Ασκησε έφεση στην επιβολή προστίμου 354,9 εκατ. δολαρίων

Ντ. Τραμπ: Ασκησε έφεση στην επιβολή προστίμου 354,9 εκατ. δολαρίων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από δευτεροβάθμιο Εφετείο της Νέας Υόρκης να ακυρώσει την απόφαση που έλαβε στις 16 Φεβρουαρίου ο δικαστής Αρθουρ Ενγκορον

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφεση στη δικαστική απόφαση με την οποία του επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 354,9 εκατ. δολαρίων καθώς και περιορισμοί στην επιχειρηματική του δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη, άσκησε τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από δευτεροβάθμιο Εφετείο της Νέας Υόρκης να ακυρώσει την απόφαση που έλαβε στις 16 Φεβρουαρίου ο δικαστής Αρθουρ Ενγκορον, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ένοχος για απάτη καθώς διόγκωσε την αξία των ακινήτων του ώστε να επιτύχει καλύτερους όρους δανεισμού.

Υπενθυμίζεται πως την υπόθεση έφερε στη δικαιοσύνη το 2022, η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς. Η Τζέιμς, που προέρχεται από το Δημοκρατικό κόμμα, κατηγορούσε τον Τραμπ ότι φούσκωσε κατά 3,6 δισ. δολάρια την περιουσία του, σε οικονομικά έγγραφα που υπέβαλε σε τράπεζες.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ υποστηρίζει ότι η Τζέιμς και ο Ενγκορον είναι προκατειλημμένοι εναντίον του. Τα πρόστιμα, μαζί με εκείνα που επιδίκασαν οι ένορκοι σε δύο άλλες αστικές υποθέσεις, μπορεί να του στερήσουν μετρητά και μέρος της ακίνητης περιουσίας του, την ώρα που διεκδικεί το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, εκτός από τα πρόστιμα, ο Ενγκορον απαγόρευσε στον Τραμπ να διευθύνει εταιρείες στη Νέα Υόρκη ή να αιτείται δάνεια από τράπεζες της Πολιτείας για διάστημα τριών ετών. Το Εφετείο θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασης όσο θα επανεξετάζεται η υπόθεση, κάτι που θα μπορούσε να διαρκέσει για έναν χρόνο ή και περισσότερο.

Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διαπράξει οτιδήποτε επιλήψιμο. Η περιουσία του εκτιμάται από το περιοδικό Forbes στα 2,6 δισ. δολάρια, αλλά είναι ασαφές πόσα μετρητά διαθέτει. Ο ίδιος, τον Απρίλιο του 2023, ανέφερε σε μια κατάθεσή του ότι έχει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστά περιουσιακά στοιχεία.

Οι δύο γιοι του Τραμπ, ο Ντον Τζούνιορ και ο Ερικ, αναμένεται επίσης να ασκήσουν έφεση στην απόφαση του Ενγκορον, με την οποία τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 4 εκατ. δολαρίων στον καθένα και τους απαγορεύτηκε να διευθύνουν εταιρείες στη Νέα Υόρκη για δύο χρόνια.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT