ΟΗΕ – Φόλκερ Τουρκ: Εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν από όλα τα μέρη στη Γάζα

ΟΗΕ – Φόλκερ Τουρκ: Εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν από όλα τα μέρη στη Γάζα

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ ζήτησε να διερευνηθούν τα εγκλήματα και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκλήματα πολέμου έχουν διαπραχθεί από όλες τις πλευρές στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, τόνισε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ σήμερα, Πέμπτη. Ζήτησε να διερευνηθούν και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν.

«Σαφείς παραβιάσεις των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανθρωπιστικών νόμων, συμπεριλαμβανομένων εγκλημάτων πολέμου και ενδεχομένως άλλων εγκλημάτων βάσει του διεθνούς δικαίου, έχουν διαπραχθεί από όλα τα μέρη», δήλωσε ο Τουρκ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ωρα για ειρήνη, έρευνα και απόδοση ευθυνών

«Ηρθε η ώρα –και μάλιστα πολύ αργά– για ειρήνη, έρευνα και απόδοση ευθυνών», τόνισε ο ίδιος. Οι ένοπλοι της Χαμάς σκότωσαν 1.200 ανθρώπους και αιχμαλώτισαν 253 ομήρους σε επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απολογισμό του Ισραήλ.

Ακολούθησε ισραηλινή αντεπίθεση στη Γάζα η οποία, όπως λέει, αποσκοπεί στη διάσωση των υπόλοιπων ομήρων, καθώς και στην εξάλειψη της Χαμάς που διοικεί τον παλαιστινιακό θύλακο.

Οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα ισχυρίζονται ότι περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT