Ουκρανία: Ο στρατός λέει ότι κατέρριψε τρία ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη

Ουκρανία: Ο στρατός λέει ότι κατέρριψε τρία ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο σχόλιο από την πλευρά της Ρωσίας, ενώ το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει άμεσα την πληροφορία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε τρία ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-34, στην τελευταία επιτυχία που σημειώνει εναντίον της αεροπορίας της Μόσχας.

«Μετά τις επιτυχημένες μαχητικές επιχειρήσεις εναντίον εχθρικού αεροσκάφους τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου, ακόμα δύο ρωσικά μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-34 καταστράφηκαν στους τομείς της Αβντιίβκα και της Μαριούπολης», αναφέρει στο Telegram ο αρχηγός του στρατού, Ολεξάντρ Σίρσκι.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο σχόλιο από την πλευρά της Ρωσίας, ενώ το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει άμεσα τις δηλώσεις Σίρσκι.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη Αβντιίβκα στα ανατολικά πέρασε αυτόν τον μήνα στα χέρια των Ρώσων μετά από πολύμηνες μάχες. Επιπλέον, η Ρωσία είχε ήδη θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της τον Μάιο του 2022 τη νοτιοανατολική πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία έχασε έξι μαχητικά αεροσκάφη μέσα σε τρεις ημέρες.

Από τότε που οι δυνάμεις του Κιέβου παρέλαβαν προηγμένα συστήματα αεράμυνας από τη Δύση, απειλούν σε μεγαλύτερο βαθμό τη ρωσική αεροπορία σε περιοχές κοντά στα πεδία των μαχών, παρά τις πρόσφατες απώλειές τους στα ανατολικά.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους με τα αεροσκάφη Su-34, ιδιαίτερα στη νότια περιοχή της Χερσώνας, κάτι που η Ρωσία αρνείται, παρά το γεγονός ότι είναι πολλοί εκείνοι που έχουν σκοτωθεί κατά τις επιθέσεις της.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT