Συμμορία διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ στην Ελλάδα

Συμμορία διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ στην Ελλάδα

«Τα χαρτονομίσματα ήταν χειροποίητα και πολύ υψηλής ποιότητας, σχεδιασμένα για να παρακάμπτουν τους μηχανισμούς εντοπισμού», ανέφερε η εκπρόσωπος της Ισπανικής Εθνικής Αστυνομίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 14 συλλήψεις σχετικά με την παραγωγή πλαστών χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ, τα οποία διακινούνταν σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στην Ισπανία

«Τα χαρτονομίσματα που παράγονταν από την οργάνωση, ήταν χειροποίητα και πολύ υψηλής ποιότητας, καθώς χρησιμοποιούσαν ειδικά μελάνια, υδατογραφήματα και διάφορα στοιχεία σχεδιασμένα για να παρακάμπτουν τους μηχανισμούς εντοπισμού», ανέφερε το Σάββατο η εκπρόσωπος της Ισπανικής Εθνικής Αστυνομίας, Ελίσα Ρεμπόλο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εντοπίστηκαν χαρτονομίσματα συνολικής ονομαστικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ η «ποιότητά» τους ήταν τέτοια που κατάφερναν να περνούν ακόμα και από ΑΤΜ.

Πίσω από την υπόθεση βρίσκεται μια συμμορία ατόμων με καταγωγή από το Πακιστάν, οι οποίοι διακινούσαν τα χαρτονομίσματα σε Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Ισπανία, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Διευκρίνισε δε πως συνέλαβε διακινητές των πλαστών χαρτονομισμάτων στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και στο σταθμό λεωφορείων της πόλης. Και στις δύο περιπτώσεις είχαν στην κατοχή τους πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 70.000 ευρώ.

Επισημαίνεται πως στην διεθνή αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Αρχισε τον περασμένο Νοέμβριο, αφού μεγάλοι αριθμοί πλαστών χαρτονομισμάτων ανακαλύφθηκαν στη Βαρκελώνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT