Χαμάς: «Απορρίπτει» την έκθεση του ΟΗΕ για σεξουαλικά εγκλήματα στο Ισραήλ

Χαμάς: «Απορρίπτει» την έκθεση του ΟΗΕ για σεξουαλικά εγκλήματα στο Ισραήλ

Η έκθεση του ΟΗΕ «δεν επικαλείται καμία μαρτυρία θυμάτων», ανέφερε η Χαμάς

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χαμάς «απορρίπτει» την έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον ΟΗΕ για σεξουαλικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, δήλωσε σήμερα σε ανακοίνωση η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση.

Οι «ισχυρισμοί» που αφορούν βιασμούς και σεξουαλικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από μέλη της Χαμάς κατά την επίθεση αυτή είναι «ψευδείς» και «αβάσιμοι» και η έκθεση του ΟΗΕ «δεν επικαλείται καμία μαρτυρία θυμάτων», ανέφερε η Χαμάς.

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ απεφάνθησαν χθες ότι «υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε» ότι περιστατικά σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένων ομαδικών βιασμών, σημειώθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Συλλέχθηκαν αξιόπιστες και εμπεριστατωμένες πληροφορίες, ενδεικτικές διαφόρων μορφών σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένων του ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων, σεξουαλικών βασανιστηρίων ή σκληρής, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης», αναφέρεται στην 24σέλιδη έκθεση του ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT