Ισπανία: Στο στόχαστρο κυκλώματος πλαστογραφίας έργων τέχνης, ο Μπάνκσι

Ισπανία: Στο στόχαστρο κυκλώματος πλαστογραφίας έργων τέχνης, ο Μπάνκσι

Κάποια από τα πλαστά έργα πωλήθηκαν σε τιμές άνω των 1.500 ευρώ, όπως αποκάλυψε έρευνα της ισπανικής αστυνομίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισπανική αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα πλαστογραφίας έργων τέχνης, το οποίο θεωρείται ύποπτο για την πώληση έργων τέχνης που αποδίδονται ψευδώς στον Βρετανό καλλιτέχνη Μπάνκσι, με κάποια έργα να πωλούνται σε τιμές άνω των 1.500 ευρώ.

Η περιφερειακή αστυνομική δύναμη Mossos d’Esquadra της Καταλονίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι πραγματοποίησε έφοδο σε εργαστήριο σε διαμέρισμα στην πόλη Σαραγόσα, όπου οι πλαστογράφοι δημιουργούσαν τα έργα πριν τα διανείμουν μέσω αιθουσών δημοπρασιών, παλαιοπωλείων ή διαδικτυακών πλατφορμών.

Τουλάχιστον 25 πωλήσεις

Οι ερευνητές κατάσχεσαν εννέα έργα και κατέγραψαν τουλάχιστον 25 πωλήσεις με θύματα στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σκωτία, ανέφερε η Mossos σε ανακοίνωσή της.

Τέσσερα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα, κατηγορούμενα για απάτη και εγκλήματα κατά της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «ζευγάρι νεαρών του κινήματος της τέχνης του δρόμου με οικονομικά προβλήματα» δημιούργησαν έργα τύπου Μπάνκσι με στένσιλ και σφραγίδες μελάνης από εργαστήριο της Σαραγόσα, τα οποία αρχικά διέθεταν σε τιμές που δεν ξεπερνούσαν τα 80 ευρώ.

Στη συνέχεια, διανομέας δημιούργησε πλαστά πιστοποιητικά που απέδιδαν τα έργα στον Μπάνκσι, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ποτέ αποκαλυφθεί.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT