Χαμάς: Οι Παλαιστίνιοι να «συρρεύσουν» στο τέμενος Αλ-Ακσα

Χαμάς: Οι Παλαιστίνιοι να «συρρεύσουν» στο τέμενος Αλ-Ακσα

Η Χαμάς δεν θα κάνει «κανένα συμβιβασμό» στις απαιτήσεις της για οριστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χαμάς δεν θα κάνει «κανένα συμβιβασμό» στις απαιτήσεις της για οριστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, με αντάλλαγμα οποιαδήποτε συμφωνία για απελευθέρωση των ομήρων, δήλωσε εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα πριν από οποιαδήποτε συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων είναι η πλήρης εγγύηση της παύσης της επίθεσης και της αποχώρησης του εχθρού. Δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός σε αυτό», ανέφερε το στέλεχος της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα.

Η Χαμάς ζητά επίσης την επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων λόγω του πολέμου αμάχων στις εστίες τους καθώς και την έναρξη της ανοικοδόμησης στο έδαφος αυτό. Από την πλευρά του το Ισραήλ απαιτεί έναν ακριβή κατάλογο των ομήρων που είναι ακόμη ζωντανοί, με την ισλαμική οργάνωση να δηλώνει ότι αγνοεί ποιος είναι «ζωντανός ή νεκρός».

Ο Αμπού Ομπέιντα κάλεσε τους Παλαιστίνιους να «συρρεύσουν» κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, στο τέμενος Αλ-Ακσα της Ιερουσαλήμ, εν μέσω φόβων για κλιμάκωση της έντασης την περίοδο αυτή.

Υπενθυμίζεται πως Ηνωμένες Πολιτείες, Κατάρ και Αίγυπτος προσπαθούν να επιτύχουν μια συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών πριν από το Ραμαζάνι, το οποίο ξεκινά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο, οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο δεν απέφεραν καρπούς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε για μια «πολύ επικίνδυνη» κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ισραήλ και ιδιαίτερα στην Ιερουσαλήμ, εάν οι εχθροπραξίες συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT