Κλειστά τα σχολεία στη ρωσική πόλη Κουρσκ μετά την «απόπειρα εισβολής»

Κλειστά τα σχολεία στη ρωσική πόλη Κουρσκ μετά την «απόπειρα εισβολής»

Ενοπλες ομάδες με έδρα την Ουκρανία ισχυρίστηκαν την Τρίτη ότι πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στις ρωσικές περιοχές Κουρσκ και Μπέλγκοροντ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά είναι τα σχολεία στη ρωσική πόλη Κουρσκ και τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά, μετά την απόπειρα ουκρανικής εισβολής στη συνοριακή περιοχή, όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Ομάδες ενόπλων με έδρα την Ουκρανία ισχυρίστηκαν ότι πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στις ρωσικές περιοχές Κουρσκ και Μπέλγκοροντ.

Η Μόσχα από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι απέτρεψε τις εν λόγω εισβολές. Η περιοχή του Κουρσκ δέχθηκε επίσης επίθεση από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Τρομοκρατικοί σχηματισμοί» προσπάθησαν να εισβάλουν

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι ουκρανικοί «τρομοκρατικοί σχηματισμοί» που υποστηρίζονταν από άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα προσπάθησαν να εισβάλουν στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τέσσερις ακόμη επιθέσεις από ουκρανικές ομάδες «σαμποτέρ» αποκρούστηκαν στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Την ευθύνη για τις επιδρομές ανέλαβαν τουλάχιστον δύο ομάδες ενόπλων με έδρα την Ουκρανία –η Λεγεώνα Ελευθερίας της Ρωσίας και το Τάγμα της Σιβηρίας– οι οποίες φέρεται να αποτελούνται από Ρώσους που αντιτίθενται στο Κρεμλίνο.

Η Λεγεώνα ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram: «Θα πάρουμε τη γη μας από το καθεστώς εκατοστό προς εκατοστό».

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε στο ουκρανικό κανάλι 24 Channel ότι οι ομάδες διεξάγουν την επιχείρηση στο ρωσικό έδαφος ανεξάρτητα από το Κίεβο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις, καθώς και πυροβολικό για να αποκρούσει τις επιθέσεις.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT